Programjaink

2023-07-21 00:00:00

LXIII. Nyílt Magyar Amatőr Bajnokság

Részvételi díj

  • Klubtagoknak:
  • 78 900 Ft
  • Vendégeknek:
  • 78 900 Ft

MAGYAR GOLF SZÖVETSÉG
VERSENYKIÍRÁS

LXIII. Nyílt Magyar Amatőr Bajnokság

Verseny kiírója és szervezője:
A Magyar Golf Szövetség

Verseny ideje:
2023. július 21-23. (3 egyéni Stroke Play versenykör, 54 szakasz). Hivatalos gyakorlónap: 2022. július 20. (csütörtök), amelyre TeeTime-ot foglalni a Zala Springs Golf Resort (+36 83 900 950) elérhetőségein lehet.

Verseny helyszíne:
Zala Springs Golf Resort (8782 Zalacsány, Csányi László u. 54.).

Szabályok:
A Nyílt Magyar Amatőr Bajnokság az R&A szabályainak, a Magyar Golf Szövetség Versenyszabályzatának és Ranglistakiírásának, valamint a Zala Springs Golf Resort a verseny ideje alatt érvényes helyi szabályainak megfelelően kerül megrendezésre.

Résztvevők:
Nevezésre jogosult bármely hazai amatőr golfozó, aki megfelel a Versenyszabályzat 2. számú Melléklete (VSZM2) 1. pontjának, illetve bármely külföldön nyilvántartott amatőr golfozó, aki megfelel a Versenyszabályzat 2. számú Melléklete (VSZM2) 2. pontjának.

Versenyforma:
A verseny három versenykörben, egyéni Stroke Play formában zajlik, ahol a második versenynapot (36 szakaszt) követően a mezőnyt cut-olják. A Cut alkalmazása: legfeljebb 72 fő, az együttálló (Tied) játékosokkal együtt, az eredetileg induló játékosok nemenkénti arányát tartva. Együttállás esetén az utolsó 36/18/9/6/3/1 szakaszok jobb összesített eredményei alapján eldöntve a versenyben maradást. A Cut pontos alkalmazását (létszám, nemek aránya, egyebek) a Versenyigazgató saját hatáskörében módosíthatja, de annak pontos leírását legkésőbb a gyakorlónap 12:00 óráig az információs táblára ki kell függesztenie, illetve a GOLFiGO rendszerben fel kell tüntetnie.
A Versenybizottságra bízva a döntést (amennyiben a körülmények engedik) a CUT esetén a döntőbe nem került játékosok is játszhatnak (versenyen kívül) a döntő napján, de ők csak az utolsó játékoscsoport (Flight) után 30 perccel indulhatnak el.

Hendikep módosítás:
A verseny hendikepmódosító.

Nevezés módja:
A versenyre nevezni -kizárólag online módon -az MGSZ hivatalos sportügyviteli rendszerében, a GOLFiGO-ban lehet.

Nevezési díj:
78 900 Ft.

Nevezési és egyéb határidők:
A nevezési határidő: 2023. július 17. (hétfő) 12:00 óra. A nevezési díj beérkezésének (jóváírásának) határideje: 2023. július 18. (kedd) 12:00 óra. A nevezést visszavonni kizárólag online módon, a GOLFiGO rendszerben lehet, amelynek határideje („No Show” bejegyzés nélkül): 2023. július 19. (szerda) 12:00 óra.
A nevezés a nevezési díj befizetésével válik érvényessé. Nevezést kizárólag a beérkezési határidőig történt nevezési díj befizetésével fogad el a Szervező! A nevezési díj összege a Magyar Golf Szövetség bankszámlájára banki átutalással fizetendő: OTP Bank Zrt. 11794008-20511052-00000000 (A közlemény rovatban fel kell tüntetni a nevező játékos nevét, illetve a verseny elnevezését.)

Nevezési díj tartalmazza:
- GreenFee-t a versenyt megelőző gyakorló napon és a versenynapokon (összesen 4 GreenFee)
- 3x Snack „induló” csomagot
- 1x Meleg étkezést

Nevezési létszámlimit:
Összesen legfeljebb 150 fő nevezését fogadja el a Szervező.

Hendikep-limit, Hendikep-korlátozás:
A hazai Férfi játékosok számára: 12.0 A hazai Női játékosok számára: 18.0 A külföldi nyilvántartású Férfi játékosok számára: 6.0 A külföldi nyilvántartású Női játékosok számára: 12.0 (Valamennyi esetben a nevezési határidő időpontja a mérvadó.)
Ennél magasabb HCP Index-szel rendelkező játékos nem vehet részt a versenyen (kivétel a szervező által esetlegesen kiadott legfeljebb 6 szabadkártyás játékos, azzal a kitétellel, hogy az esetleges szabadkártyás játékos(ok) HCP Index-e sem haladhatja meg a 24.0 értéket)

Ranglistapont eredményszámítás módja:
A verseny az EGA és a WAGR naptárjában is szereplő, világranglistapontot adó verseny.
Hazai Ranglistapontot azon játékosok kaphatnak (a Ranglistakiírás Ranglistapont táblázatának megfelelően), akik megfelelnek a Ranglistakiírás 1. pontjában meghatározottaknak.

Startlista:
-Az első versenykör startlistája 2023. július 20-án (csütörtök) legkésőbb 12:00 órától tekinthető meg a GOLFiGO rendszerben. -A további versenykörök startlistái a megelőző versenykörök hivatalos befejezését követően egy órán belül a GOLFiGO rendszerben tekinthetőek meg. A második versenykörben az első napi Stroke eredmények alapján növekvő sorrendben startol a mezőny. A harmadik versenykörben az első és második napi összesített Stroke eredmények alapján csökkenő sorrendben startol a mezőny. -Startlista összeállítása a Versenyszabályzat 1. számú melléklete (VSZM1) szerint.

Elütők:
Férfiak: Távoli (fehér)
Nők: Távoli (kék)

Holtverseny
Amennyiben az utolsó versenykört követően, akár a Férfi, akár a Női eredménykategóriában holtverseny alakulna ki az első helyen, az esetben az érintett játékosok Playoff-ot játszanak, mindaddig amíg a győztes személye egyértelműen ki nem derül („hirtelen halál”). A Playoff-ra a Verseny Bizottság által kijelölt időben és szakasz(ok)on kerül sor.
Minden egyéb helyezés esetében, az utolsó 36/18/9/6/3/1 szakaszok jobb összesített eredményei alapján.

Díjazás
Férfi (Nyílt eredménykategóriában): I., II., III.
Női (Nyílt eredménykategóriában): I., II., III.
Férfi (Magyar állampolgárok eredménykategóriában): I., II., III.
Női (Magyar állampolgárok eredménykategóriában): I., II., III.

Valamennyi díj tekintetében megengedett a kettős díjazás.

Eredménykártya leadása:
Az eredménykártyát a játék befejezését követően haladéktalanul az erre kijelölt helyen (Scoring Area) a Játékos és a Jegyző által aláírva kell leadni. Amennyiben a játékos az eredménykártyát leadta, úgy módosításra, javításra a továbbiakban nincs lehetősége.

Játék tempója:
A Versenyszabályzat 4. számú melléklete (VSZM4) szerint.

Caddie:
Caddie segítségének igénybevétele megengedett (a Versenyszabályzat 9. pontja szerint).

Távolságmérő használata:
Távolságmérő használata engedélyezett, amennyiben csak távolság mérésére használják, más kiegészítő mérés (slope, szélsebesség stb.) végzése nem engedélyezett.

Golfautó használata:
A Versenyszabályzat 5. számú melléklete (VSZM5) szerint. (A versenyen egyetlen játékos sem versenyezhet golfautó használatával.)

Eredményhirdetés:
Az utolsó versenykör napján, az összes eredménykártya beérkezését és feldolgozását követően 20 percen belül.

Versenybírók:
Az MGSZ által kijelölve, a pontos névsor a GOLFiGO rendszerben kerül megjelenítésre (legkésőbb a verseny gyakorlónapjáig).

Verseny Bizottság:
Az MGSZ Versenyigazgatója (VB Elnöke), A rendező klub képviselője, Versenybírók, a pontos névsor a GOLFiGO rendszerben kerül megjelenítésre (legkésőbb a verseny gyakorlónapjáig).

A verseny szervezője, illetve a Verseny Bizottság fenntartja a változtatás jogát. A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a játékos felelőssége. A Verseny Bizottság döntése végleges, amely ellen fellebbezni nem lehet.