Hírek

Interjú - Új Séfünk, Váradi Bálint

2020-04-21

Interjú - Új Séfünk, Váradi Bálint

Azt mondják 2020 a változás éve lesz, a Zala Springs Golf Resort életében viszont már biztos, ugyanis nem csak az IMG szakértelmével és iránymutatásával vágtunk bele a 2020-as évbe, de egy remek új konyhai csapat is kialakult, akik gőzerővel dolgoznak és készülnek a szezonra! Új Séfünk, Váradi Bálint számos nívós helyen dolgozott korábban. Most külföldről tért haza, ahonnan egyenes út vezetett a Zala Springs Golf Resort konyhájába. Bálint nagyon gyorsan beilleszkedett, hamar megszerették a munkatársak és a vendégek is.

Miért döntöttél úgy, hogy szakácskarrierbe kezdj?

Tudom hihetetlenül hangzik, de már általános iskolás koromban eldöntöttem, hogy szakács szeretnék lenni, a legfőbb bizonyíték ha édesanyámat megkérdezitek. Szóval már 12-13 évesen forgattam anyukám szakácskönyveit és egyszer kinéztem egy receptet, a mai napig tudom, hogy egy sütemény volt, elkészítettem és megleptem a szüleimet. Később már mindig próbáltam segíteni a konyhába, és hála a sok támogatásnak amiket kaptam, jutottam el idáig.

Hol folytattad tanulmányaidat? Mit élveztél ez idő alatt a legjobban az egészben?

Tanulmányaimat Zalaegerszegen végeztem, a gyakorlatom nagy részét pedig Hévízen. Itt egy családi vállalkozás éttermében dolgoztam, ahol szinte családtagként tekintettek rám, régi kollégáimmal, még most is beszélünk pár szót, nyomon követem hol vannak a nagy világban. Tanulmányaimat a Szakma Kiváló Tanulója versenyén elért helyezésem alapján fejeztem be. Ezek után kerültem le az Alföldre, ahol több neves étteremben megfordultam és gyarapítottam tudásom. A fordulópont 2012 volt, amikor kollégám hívására Németországban folytattam karrierem. Itt kerültem a legközelebb az álmaimhoz, 4-5 csillagos szállodákban és Michelin csillagos étteremben is dolgozhattam egészen 2019-ig. Az új kihívás pedig már a Zala Springs nevéhez kötődik, mely már a jelent mutatja, 2020 Januárjától vezetem itt a konyhát.

Ki a kedvenc séfed, aki inspirál és miért?

Kedvenc séfem nagyon nincs, akik megjelennek a médiákban sokszor más oldalukat mutatják a valóságban. Azokat szeretem, akik a privát életben is tudnak valamilyen szinten motiválni. Wolf András munkásságát követem figyelemmel, nagyon tud inspirálni, remélem egyszer személyesen is tudok vele találkozni.

Melyik nemzet konyháját kedveled a legjobban?

Ez mindig egy érdekes kérdés: minden konyhának megvannak a saját maga kiváló, illetve megosztóbb ételei. Én azt mondom sokszor egy élmény kell nem is az étel fontos. Persze legyen jól elkészítve, de ha a körítés megfelelő, például a helyszín és a társaság, minden étel emlékezetesebb marad.

Melyik az a kedvenc étel, amit imádsz elkészíteni és melyik az amit enni szeretsz?

Kedvenc ételem nincs, mindig más, amire rá kíván az ember, néha a feleségem süteményei, néha édesanyám főztje, mely egy kicsit visszarepít a gyerekkoromba…