Programjaink

2024-08-30 00:00:00

12. Magyar Mid-Amatőr Nyílt Golfbajnokság

Részvételi díj

  • Klubtagoknak:
  • 79.000 Ft
  • Vendégeknek:
  • 94.000 Ft

MAGYAR GOLF SZÖVETSÉG
VERSENYKIÍRÁS
XII. Magyar Mid-Amatőr Nyílt Golfbajnokság

Verseny kiírója:
A Magyar Golf Szövetség

Verseny szervezői:
A Magyar Golf Szövetség, illetve a Magyar Mid-Amatőr Golf Egyesület

Verseny ideje:
2024. augusztus 30-szeptember 1. (3 egyéni StrokePlay versenykör, 54 szakasz).
Hivatalos gyakorlónap: 2024. augusztus 29. (csütörtök)

Verseny helyszíne:
Zala Springs Golf Resort, Zalacsány

Szabályok:
A Magyar MidAm Nyílt Golfbajnokság az R&A szabályainak, a Magyar Golf Szövetség és az MMAGE Magyar Mid-Amatőr Golf SE Versenyszabályzatának és Ranglistakiírásának, valamint a Zala Springs Golf Resortnak a verseny ideje alatt érvényes helyi szabályai szerint kerül megrendezésre.

Résztvevők:
Nevezésre jogosult bármely hazai MidAmatőr és szenior golfozó, aki megfelel a Versenyszabályzat 2. számú Melléklete (VSZM2) 1. pontjának, illetve bármely külföldön nyilvántartott MidAmatőr és szenior golfozó, aki megfelel a Versenyszabályzat 2. számú Melléklete (VSZM2) 2. pontjának. A Szervezők azon játékosok nevezését fogadják el, akik 2024. augusztus 30-án 0:00 órakor már betöltötték a 30. életévüket.
Senior életkorú játékosok a díjazásban részesülhetnek, azonban az eredményeik után ranglista pontokat nem kaphatnak.

Versenyforma:
A verseny három versenykörben, egyéni StrokePlay formában zajlik, ahol a második versenynapot (36 szakaszt) követően a mezőnyt cut-olják. A Cut alkalmazása: legfeljebb 72 fő, az együttálló (Tied) játékosokkal együtt, az eredetileg induló játékosok nemenkénti arányát figyelembevéve, az esetleges kétséges esetekben a Versenybizottság dönt.
A Cut pontos alkalmazását (létszám, nemek aránya, egyebek) a Versenyigazgató saját hatáskörében módosíthatja, de annak pontos leírását legkésőbb a gyakorlónap 12:00 óráig az információs táblára ki kell függesztenie, illetve a GOLFiGO rendszerben fel kell tüntetnie.
A Versenybizottságra bízva a döntést (amennyiben a körülmények engedik) a CUT esetén a döntőbe nem került játékosok is játszhatnak (versenyen kívül) a döntő napján, de Ők csak az utolsó játékoscsoport (Flight) után 30 perccel indulhatnak el.

Hendikep módosítás:
A verseny hendikepmódosító.

Nevezés módja:
A versenyre nevezni - kizárólag online módon - az MGSZ hivatalos sportügyviteli rendszerében, a GOLFiGO-ban lehet.

Nevezési díj:
79.000 forint MMAGE MidAm SE valamint Zala Springs Golf Resort tagoknak
94.000 forint minden más golfozónak

Nevezési és egyéb határidők:
Nevezési határidő: 2024. augusztus 26. (hétfő) 12:00 óra
Nevezési díj beérkezésének (jóváírásának) határideje: 2024. augusztus 27. (kedd) 12:00 óra
A nevezést visszavonni kizárólag online módon, a GOLFiGO rendszerben lehet, amelynek határideje („No Show” bejegyzés nélkül): 2023. augusztus 28. (szerda) 12:00 óra.

A nevezés a részvételi díj befizetésével válik érvényessé. Nevezést kizárólag a határidőig történt nevezési díj befizetésével együtt fogadják el a Szervezők!
A nevezési díj a következő bankszámlára fizetendő: MMAGE Magyar Mid-Amatőr Golf SE, OTP Bank 11702067 - 20003043. A közlemény rovatba fel kell tüntetni a nevező játékos és a verseny nevét.

Nevezési díj tartalmazza:
- GreenFee-t a versenyt megelőző gyakorló napon és a versenynapokon (összesen 4 GreenFee),
- korlátlan driving range használatot péntek-vasárnap között
- 3x Snack „induló” csomagot,
- Swiss Laboratory frissítőpontok igénybevételének lehetősége a három versenykör alatt,
- pénteken a versenykör utáni étkezést,
- részvételt a The Box Donuts fánkpartin,
- részvételt a borkóstolón
- szombaton grillvacsorát a büféteraszon
- vasárnap ebédet
- részvételt a kiegészítő programokon
- kedvezményes SPA belépőjegyet

Nevezési létszámlimit:
Összesen legfeljebb (144 fő) nevezését fogadják el a Szervezők, melybe beletartoznak a szabadkártyával induló játékosok is.

Szabadkártyás indulók: Versenyszabályzat szerint.

Hendikep-limit, Hendikep-korlátozás:
Hazai nyilvántartású játékosok
Férfi: 24.0
Női: 30.0
Külföldi nyilvántartású játékosok
Férfi: 18.0
Női: 24.0

(Valamennyi esetben a nevezési határidő időpontja a mérvadó.)

Ennél magasabb HCP Index-szel rendelkező játékos nem vehet részt a versenyen (kivétel a Szervezők által esetlegesen meghívott legfeljebb 6 szabadkártyás játékost, azzal a kitétellel, hogy a szabadkártyás játékos(ok) HCP Index-e sem haladhatja meg a 36.0 értéket)

Ranglistapont eredményszámítás módja:
A verseny az EGA és a WAGR naptárjában is szereplő, világranglistapontot adó verseny.

Hazai Ranglistapontot azon játékosok kaphatnak (a Ranglistakiírás Ranglistapont táblázatának megfelelően), akik megfelelnek a Ranglistakiírás 1. pontjában meghatározottaknak.
Azon játékosok, akik a verseny évében töltik be az 30. életévüket, nem kapnak ranglistapontot (sem a Felnőtt kategóriában, sem a MidAm alkategóriában).
Senior korú játékosok nem kaphatnak ranglistapontot sem Felnőtt, sem MidAm alkategóriában.

Startlista:
- Az első versenykör startlistája 2024. augusztus 29-én (csütörtök) legkésőbb 12:00 órától tekinthető meg a GOLFiGO rendszerben.
- A további versenykörök startlistái a megelőző versenykörök hivatalos befejezését követően egy órán belül a GOLFiGO rendszerben tekinthetőek meg.
A második versenykörben az első napi Stroke eredmények alapján növekvő sorrendben startol a mezőny, lehetőség szerint nemenkénti kategóriákban.
A harmadik versenykörben az első és második napi összesített Stroke eredmények alapján csökkenő sorrendben startol a mezőny. Az utolsó csoportokat úgy kell összeállítani, hogy a különböző kategóriák győzelemre esélyes játékosai induljanak utoljára.
- Startlista összeállítása a Versenyszabályzat 1. számú melléklete (VSZM1) szerint.

Elütők:
Férfiak: standard férfi (sárga)
Nők: standard női (piros)

Bajnokok
2023 év Nyílt Bajnoka: Szeberényi Máté
2023 év Nyílt Bajnoknője: Galyna Zagorodnia

2023 év Magyar Bajnoka: Szeberényi Máté
2023 év Magyar Bajnoknője: Sajner Zsuzsanna

Holtverseny
Amennyiben az utolsó versenykört követően, akár a Férfi Bruttó, akár a Női Bruttó, akár a Nemzetek Csapatai eredménykategóriákban holtverseny alakulna ki az első helyen, az esetben az érintett játékosok (csapat esetén a Csapatkapitány által kijelölt játékos) Playoff-ot játszanak, mindaddig amíg a győztes személye egyértelműen ki nem derül („hirtelen halál”). A Playoff-ra a Versenybizottság által kijelölt időben és szakaszo(ko)n kerül sor.
Minden egyéb helyezés, valamint a Nettó Férfi és Női kategóriák esetében, az utolsó 36, 18, 9, 6, 3, 1 szakaszok jobb összesített eredményei alapján.

Díjazás
A Magyar MidAm Nyílt Bajnokságon a Szervezők alábbi kategóriákban hirdetnek eredményeket:
Férfi Bruttó
I.-II.-III.
Női Bruttó
I.-II.-III.

A Nyílt Magyar MidAm Bajnokság díjait bármely résztvevő - a kategória besorolása szerint - elnyerheti.

A Magyar MidAm Bajnokságon a Szervezők az alábbi kategóriákban hirdetnek eredményeket:
Férfi Bruttó
I.-II.-III.
Női Bruttó
I.-II.-III.

A Magyar Mid-Am Golf Sportegyesület különdíjat ad az alábbi kategóriákban:
Férfi Nettó (első két versenynap stroke-hcp eredményei alapján)
I-III.
Női Nettó (első két versenynap stroke-hcp eredményei alapján)
I.-III.

A Nemzetek csapatainak kupájában a Szervezők alábbi kategóriákban hirdetnek eredményeket:
Csapat Bruttó
I-III.

A Magyar MidAm Bajnokság díjait bármely, magyar állampolgársággal rendelkező résztvevő - a kategória besorolása szerint - elnyerheti.

Valamennyi Bruttó-Bruttó, Bruttó-Nettó és Egyéni–Csapat díj tekintetében megengedett a kettős díjazás.

Nemzetek Csapatainak kupája
A Nemzetek Csapatainak Kupája kategóriába valamennyi ország játékosának lehetősége van nevezni legalább 3, legfeljebb 4 fős csoportban. Egy országból bármennyi csapat nevezhet. A kiértékelés bruttó ütésszám alapján történik a három versenykör összeadásával. Minden versenykörben a 3 legjobb eredmény kerül figyelembevételre. Amennyiben egy csapatnak nincs egy versenykörben legalább 3 érvényes eredménye, úgy kizárásra kerül.

Figyelem, fontos változás:

Eredmények vezetése és hitelesítése (online scorekártya):

2024. január 1-től a szövetségi országos bajnokságokon, valamint aranglista versenyeken kötelező jelleggel bevezetésre kerül az eredmények online hitelesítése, amely a klubversenyeken is erősen ajánlott a klubok számára.

Ez a következőket jelenti: minden játékos továbbra is SZABADON DÖNTHET arról, hogy a verseny alatt online módon vezeti-e a score-kártyáját vagy papíralapon teszi ezt meg. Hivatalos score-kártya azonban ezeken a versenyeken már nem kerül kinyomtatásra (ettől függetlenül - ha szükségesnek érzi - bárki vihet
magával bármilyen papír alapú score-kártyát a pályára).

Legkésőbb a beérkezést követő összeolvasáskor a flight LEGALÁBB EGY tagjának fel kell vinnie az eredményeket ONLINE módon a GOLFiGO felületére.
Természetesen ajánlott hogy valamennyi játékos ezt magának vezesse a verseny közben szakaszról szakaszra. Az összeolvasást/egyeztetést követően a hitelesítést mindenki a saját email címe és GOLFiGO jelszava beírásával végzi el (ez váltja ki az aláírást). A score-kártya hitelesítését követően a játékos már nem tudja módosítani a felvitt eredményt.
Amennyiben bármely szakaszon két játékos beírása között eltérés mutatkozik, a rendszer azonnal piros színnel kiemelt jelzést küld az érintett játékosok számára, illetve ebben az esetben, a rendszer csak az eltérő eredmények kijavítását követően engedi hitelesíteni az online score-kártyát.
Ha egy adott flightban - a beérkezést követően - senkinél sincs mobiltelefon akkor annak a flightnak az eredményeit a Versenyiroda vagy a klubmunkatárs a helyszínen berögzíti, ez esetben a versenyiroda/klub számítógépes eszközén kell megtenniük a hitelesítést a játékosoknak.
Az eredményeket a GOLFiGO online (eredménykártya) felületén javasolt vezetni.
Az eredmények hitelesítését (eredménykártya aláírása) a GOLFiGO online rendszerén keresztül kell elvégezni.

Játék tempója:
A Versenyszabályzat 4. számú melléklete (VSZM4) szerint.

Caddie:
Caddie segítségének igénybevétele megengedett.

Távolságmérő használat:
Távolságmérő használata engedélyezett, amennyiben csak távolság mérésére használják, más kiegészítő mérés (slope, szélsebesség stb.) végzése nem engedélyezett.

Golfautó használat:
A Versenyszabályzat 5. számú melléklete (VSZM5) szerint.

Eredményhirdetés:
Az utolsó versenykört követően az összes eredménykártya beérkezése és feldolgozása után 30 percen belül.

Versenybírók:
Az MGSZ által kijelölve, a pontos névsor a GOLFiGO rendszerben kerül feltüntetésre.

Versenybizottság:
Az MGSZ Versenyigazgatója, az MMAGE képviselője, a helyszín képviselője és a Versenybírók. A pontos névsor a GOLFiGO rendszerben kerül megjelenítésre.

A verseny Szervezői, illetve a Versenybizottság fenntartják a változtatás jogát.
A verseny feltételeinek és szabályainak ismerete a játékos felelőssége. A Versenybizottság döntése végleges, amely ellen fellebbezni nem lehet.

Magyar Golf Szövetség
MMAGE
2024. február